RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Позивний "Стразик": в мережі показали фото молодої красуні, яка є в ЗСУ

В одному з батальйонів ВСУ на Луганщині служить молода дівчина з позивним "Стразик".

Історію Катерини Сметанко розповів в Facebook полковник Західного регіонального медіа-центру МО України Тарас Грень.

За його словами, "стразик" називають між собою її товариші по службі. Катя - маленька і світла людина. І, не дивлячись ні на що, дівчина буквально випромінює просто оберемки яскравого, кристально чистого душевного світла.

"Мене вмовляли не йти в армію, приводили різні аргументи проти цього. Але я все ж домоглася свого! Коли я їхала в частину, то ніхто не знав, куди і навіщо я поїхала", - розповідає сама дівчина.

Грень зазначив, що перший командир Катерини спочатку був проти, але, побачивши бажання дівчини бути з захисниками на передовій, призначив до цього підрозділу.

"Катерина - професійна медсестра. І тепер вона відповідає за життя і здоров'я дітей зі свого підрозділу. На даний момент вона вже має право залишити службу. Але... Катерина не збирається цього робити", - пояснив він.

"Ну, як я можу залишити мій колектив?! Ви собі не уявляєте, які це чудові і мужні люди! Наскільки вони віддані своїй справі! Піти - це значить зрадити їхню віру в мене!" - каже дівчина.

Під час нетривалих відпусток Катерина любить подорожувати. З рюкзаком і наметом вона пройшла майже всю Україну. Тепер мріє побачити і інші країни. Але, за її словами, спочатку потрібно домогтися перемоги над ворогом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали жінку-військовослужбовця ЗСУ, яка після весілля замість "медового місяця" вирушила в зону проведення ООС на Донбасі.