RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Білецький пояснив, як зірвалося об'єднання правих і при чому тут "гаманець" Тягнибока

У 2018 році в Україні повинні були створити єдину націоналістичну структуру, в яку могли увійти "Правий сектор" і "Національний корпус".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив лідер "Нацкорпусу", народний депутат Андрій Білецький.

"Була написана дорожня карта створення єдиної націоналістичної структури. Її перші кроки мали бути зроблені до 14 жовтня - Дня Покрови-минулого року. Цих кроків не тільки не було зроблено, вони відверто почали саботуватися. Тому в ситуації, коли тебе обманюють, продовжувати якусь дискусію - це неповага до самого себе. Ми і припинили цю дискусію. Я дуже сподівався на формування єдиного націоналістичного фронту", - сказав він.

За словами Білецького, такий фронт буде створений на базі "Національного корпусу".

"Добре, що зараз більше половини всіх організованих націоналістів пройшли війну і мають право говорити від імені всіх націоналістів. Націоналіст - це не просто громадянин, він декларує своє, багато в чому фанатичне, ставлення до країни і готовність боротися за неї і віддавати щось", - додав нардеп.

При цьому Білецький не зміг дати відповіді на питання про те, чи причетний до рішення про скасування створення структури бізнесмен Ігор Кривецький.

"Все ж про це краще питати у "Свободи", так як Кривецький не був членом "Нацкорпусу" і впевнений, що не буде. Але тут питання в чому? Насправді, роль гаманця партії повинна бути значно нижчою у прийнятті політичних рішень, ніж у Кривецького у "Свободі". Але це моя особиста думка, і у "Свободи" може бути своя думка з цього приводу. Особисто я вважаю, що гроші не можуть будь-яким чином впливати на політичні рішення. Тим більше ідеологічної партії", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Ми повинні знищити силу Росії зсередини і провести блискавичну воєнну операцію - Андрій Білецький