RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Тернополі серйозно покарали маршрутчика-хама і його начальство: фото

88-річний житель Тернополя, відсудив у перевізника 15 000 грн моральної компенсації за те, що маршрутник зачинив перед ним двері і висадив лише на наступній зупинці.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Іван Денисенко. Він все життя пропрацював викладачем, займався науковою діяльністю в аграрній сфері. Останнє його місце роботи — Подільський державний аграрно-технічний університет.

У той пам'ятний для себе день доцент і кандидат технічних наук Іван Денисенко, повертався з ринку додому. Чоловік має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни - учасників війни. Показавши посвідчення водію маршрутки №3 ТОВ "Менс-Авто" (за кермом був молодик), Іван Іванович присів на заднє сидіння, оскільки передні були зайняті.

На зупинці "вул. Чалдаєва" водій зупинив маршрутку і випустив жінку. Денисенко ж через хворі ноги не встиг вийти і попросив водія трохи зачекати, але той із посмішкою зачинив двері і рушив з місця, заявивши, що пенсіонер вийде на наступній зупинці.

Чоловік вирішив так просто цей випадок не залишати.

"Я написав заяву на ім'я начальника Управління транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міськради. Через три дні той скликав усіх 10 директорів компаній-перевізників Тернополя на нараду з мого питання. Запросили і мене, де я розповів, як усе сталося. В результаті водію маршрутки було винесено догану, з якою той погодився", — розповів Іван Денисенко.

Він також додав, що на сьогодні чоловік не працює в жодного з міських перевізників.

Більше того, щоб отримати з перевізника моральну компенсацію, пенсіонер звернувся до суду. На засіданнях інтереси пенсіонера представляв адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області. Це державна організація, що захищає в судах права пільгової категорії громадян.

В результаті суд став на бік пенсіонера, визначивши, що водій "фактично познущався з людини похилого віку".

Як повідомляв "Апостроф", у Києві водій маршрутки сильно побив пасажира, який вимагав у нього здачу.