RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Представника" Путіна в Криму засудили до великого терміну

Святошинський районний суд Києва заочно засудив до 13 років в'язниці "уповноваженого представника Президента РФ" в окупованому Криму Олега Бєлавєнцева.

Про це повідомляє генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Суд визнав Бєлавєнцева винним в скоєнні зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурювання до державної зради і веденні агресивної війни проти України.

Слідство довело, що Бєлавєнцев в лютому-березні 2014 року був в Криму і за попередньою змовою з іншими представниками влади РФ, допомагав військовослужбовцям РФ співпрацювати з військовими козацькими товариствами.

Ця співпраця мала на меті порушення суверенітету і територіальної цілісності України, "шляхом ведення агресивної війни для організації окупації і подальшої анексії території півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення територіальної цілісності України". Крім того Бєлавєнцев підбурював українських військовослужбовців здійснити державну зраду.

Нагадаємо. як раніше повідомляв "Апостроф", 18 березня Володимир Путін прилетів до окупованого Криму для участі в "урочистостях, присвячених річниці референдуму".