RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Український боєць порівняв аеророзвідку ЗСУ та бойовиків ДНР-ЛНР

Аероразвідка в українській армії в даний момент знаходиться в жалюгідному стані, а країна потребує нового озброєння.

Про це український аеророзвідник Олексій Барановський розповів в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Вважаю, що без допомоги союзників не впораємося. Адже нам дуже потрібна зброя, яка змінює правила гри. І "Джавеліни", і безпілотні комплекси, адже аероразвідка у нас в жалюгідному стані зараз", - сказав він.

При цьому Барановський зазначив, що у проросійських бойовиків "є досить непогані російські комплекси – "Орлан"".

"Ми літаємо від випадку до випадку, коли щось потрібно. Вони ж літають над нами постійно. Хоча, наскільки я розумію, росіяни не дають їм новітні зразки. Тому сили все ж приблизно на одному рівні", - додав він.

Барановський також висловився про якість військової техніки, яку закуповують для української армії.

"З того, що мені відомо, єдине державне – це безпілотник Spectator M київського заводу "Меридіан". Він був у нас, але перший же політ закінчився втратою літака, і більше ми на них не літали. Spectator дуже поганий за технічними характеристиками, тому є підозра щодо корупційних схем. Правда, його ще не вирішили закуповувати для армії закупили тільки пробну партію. І я сподіваюся, що після неї від нього відмовляться. Комплекс довго розгортається, в ньому постійно щось ламається. Є "Мара", є "Лелека". Все українське! Крім коптерів китайських найпростіших. Ну, і також у нас були старі американські Raven з тепловізійними камерами", - додав аеророзвідник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни на Донбасі застосовують проти ЗСУ та американських безпілотників ОБСЄ новітні комплекси радіоелектронної боротьби.