RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Миколаєві терміново закривають дитячу інфекційну лікарню: що сталося

У Миколаєві терміново закривають обласну дитячу інфекційну лікарню через аварійність приміщення.

Про це повідомляє інформагентство "Укрінформ".

Таке рішення прийняли 2 квітня під час засідання обласної комісії з техніко-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Миколаївській ОДА. Також вирішили, що дітей, які зараз знаходяться в медичному закладі, переведуть в інші лікарні. 27 маленьких дітей вже відправили лікуватися в обласній дитячій клінічній лікарні. Дітей старшого віку переведуть у дорослу інфекційну, де є відповідні умови.

"Ми змушені терміново закрити обласну дитячу інфекційну лікарню через стрімке руйнування будівлі", - сказав голова ОДА Олексій Савченко взяв участь в нараді.

Така гостра необхідність термінового ремонту виникла через те, що протягом кількох днів стрімко прискорився процес руйнування фундаменту і несучих стін будівлі лікарні. За висновком експертизи, це сталося через підйом ґрунтових вод.

Відзначають, що стан дитячої інфекційної лікарні викликає тривогу у жителів міста вже багато років, але цієї весни руйнівні процеси різко прискорилися.

"Керівник області також розпорядився за 2 місяці розробити проект будівництва нового корпусу на території обласної інфекційної лікарні - для дитячого відділення. Воно має відкритися ще до кінця цього року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році в Києві планують почати будівництво двох лікарень.