RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США запустили незвичайний флешмоб про привілеї "білих людей"

У Сполучених Штатах Америки набирає популярності флешмоб під назвою #MyWhitePrivilege (#МоїБіліПривілеї).

Про це повідомляє інтернет-ресурс Esquire.

Користувачі мережі розповідають в інтернеті історії про свої життєві ситуації та вчинках, коли вони уникли покарання тільки через свою європейську зовнішність.

Зазначають, що флешмоб почався з поста користувача Twitter @Freeyourmindkid, який звернувся до "білих людей" з питанням про найбільш обурливі вчинки, які вони не змогли б зробити, якби були темношкірими або будь-який інший національності.

Після цього дана тема стала популярною і американці почали публікувати пости з хештегом. Примітно, що кожен сприйняв флешмоб по-своєму.

"Будучи підлітком, я плюнула в обличчя поліцейському, коли він зірвав вечірку. Потім він відвіз мене додому і сказав моїй мамі, що я "хуліганка". #МоїБіліПривілеї".

"Мене зупинили за те, що у мене не горіли фари. Я й подумати не встиг, а моя рука вже діставала гаманець. Все закінчилося тим, що ми стояли з поліцейськими біля моєї машини і труїли жарти. І це #МоїБіліПривілеї".

"Я мати-одиначка, яка намагається звести кінці з кінцями. Я часто продаю речі на сайті Craigslist, здаю кров за гроші, не оплачую рахунки. Всі говорять, що я сильна і гідна захоплення, і мене ніколи не звинувачували в тому, що це моя провина. Ніхто не критикує моє становище самотньї матері. #МоїБіліПривілеї"

"Мені ніколи не приходить в голову шукати відповіді на запитання, чи зіграє моя етнічна приналежність будь-яку роль, коли я влаштовуюся на роботу. #МоїБіліПривілеї".

Крім тих, які погодився з ідеєю флешмобу і визнав існування повсякденних проявів расової дискримінації, є користувачі, які назвали "білі привілеї" міфом або висловили здивування в зв'язку з поширенням такого флешмобу.

"Мене дійсно бентежить, що флешмоб #МоїБіліПривілеї зараз в тренді...".

Багато людей також поставилися до флешмобу з іронією.

"Зайшов в Twitter і побачив в тренді #МоїБіліПривілеї. Ну, я пішов".

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті отримав популярність новий челендж: користувачі з усього світу прибирають сміття на будь-якої забрудненої території і викладають фотографії "до" і "після" з хештегом #trashtag.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: США
Теги: США