RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Як виглядають найкрасивіші водоспади світу: чарівні фото

Водоспади - одні з найпрекрасніших творінь на нашій планеті, які незмінно вражають своєю красою.

Представляємо топ найвідоміших і наймальовничіших водоспадів з різних куточків світу.

Ніагарський водоспад (Канада)

Ніагарський водоспад відомий у всьому світі і є одним з найпопулярніших. Його особливість в тому, що складається він з відразу трьох водоспадів, які з'єднуються між собою. В районі Ніагарського водоспаду, крім дива, створеного природою, можна побачити і меморіал вченому Ніколі Теслі. Саме його авторству належить проект переробки потужностей водних потоків в електроенергію.

Вікторія (Зімбабве)

Один з найкрасивіших водоспадів планети - Вікторія, розкинувся завширшки на майже два кілометри, а в висоту займає 107 метрів (більше футбольного поля). Обсяги води, що падають з верхівки водоспаду досягають десятків мільйонів літрів в хвилину, а шум від нього чутно на 30 кілометрів навкруги.

Анхель (Венесуела)

Південноамериканський Анхель - найвищий у світі водоспад, в висоту займає 979 метрів, а в ширину - 107 метрів, обсяг води, що проходить через водоспад через особливості його форми (він практично вертикальний) не є великим - всього 300 кубометрів в секунду. Назву свою він отримав на честь льотчика Джеймса Ейнджела, який першим пролетів над ним в 1933 році.

Сазерленд (Нова Зеландія)

Сазерленд - найвищий водоспад в Океанії, він височить над рівнем моря на 580 метрів. Це природне творіння відноситься до території національного парку Нової Зеландії Фьордленд.

Скогафосс (Ісландія)

Водоспад Скофагосс прийнято вважати візитною карткою Ісландії, і сама країна цього не соромиться, відкрито називаючи водоспад своїм символом. У висоту він займає 60 метрів, а особливості його підніжжя такі, що вода, падаючи, розбризкується, постійно створюючи міні-веселки.

Хавасу (США)

Американський Хавасу визнаний багатьма фотографами світу як наймальовничіший, саме тому його зображення часто можна зустріти не тільки в рідній Арізоні (а знаходиться він у знаменитому Гранд-Каньйоні), а й по всій території Штатів на буклетах, листівках і календарях. Від інших водоспадів він відрізняється скоріше не протяжністю або розмірами, а навколишнім пейзажем - він розташований в місцевості, де домінують традиційні для США гірські схили і прерії.

Як повідомляв Апостроф, 2 квітня в одній із зон відпочинку Печерська в Києві через прорив труби утворився "водоспад" - потік води під великим напором став падати по сходам і переходам в парку.