RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні з'являться нові підручники з історії: стало відомо, що туди додадуть

Міністерство освіти і науки України збирається внести закон про зміни до Конституції щодо членства країни в ЄС і НАТО в підручники з історії України для 11-го класу.

Про це повідомила головний фахівець Директорату дошкільної та шкільної освіти МОН Раїса Євтушенко, передає УНН.

"Підручники (з історії України - ред.) будуть затверджуватись МОН десь в червні або на початку липня - ми погоджуємо оригінали макетів підручників. В ідеалі, історія повинна тривати саме до цього періоду, тобто автори підручників мають обов'язково описувати цей період, включаючи надання Томосу і те, що був прийнятий закон про зміни до Конституції", - зазначила вона.

При цьому, вона уточнила, що в МОН ще не бачили рукописів підручників з історії України, їх дивилися тільки експерти, але зараз вони проходять додаткову експертизу в Інституті історії в УІНП.

"Ми сподіваємося, що автори цих підручників самі це напишуть, але разом з тим ми розуміємо, що є авторське право. Проте МОН буде давати рекомендації авторам підручників з історії України для 11 класу, щоб вони обов'язково в останній параграф підручника внесли закон про зміни в Конституцію", - додала Євтушенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо серйозні проблеми зі шкільними підручниками в Україні.