RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​ДТП із Зайцевою у Харкові: юрист висунув серйозні претензії до МВС

Підрозділ МВС, який видавав водійське посвідчення винуватиці трагічної ДТП у Харкові Олені Зайцевій, потрібно позбавити ліцензії.

Таку думку озвучив Автоюрист Денис Конюшка, передає "Обозреватель".

Він додав, що автошкола, яку позбавили ліцензії через Зайцеву, тільки готує майбутніх водіїв, а перевіряють знання у сервісному центрі, тому всі питання до МВС.

"Автошкола автошколою, але де Зайцева здавала іспит після навчання? У МВС, де перевіряють факт наявності знань всіх курсантів. Якщо людині видають водійські права, то очевидно, що підготовка в автошколі проводилася належним чином. Тут ставиться великий знак запитання - чому Зайцевій видали права, якщо школа так погано вчила її? Тому якщо автошколу позбавляють ліцензії, то закривайте відповідно і підрозділ МВС, який видав цій дівчині посвідчення", - сказав юрист.

Щоб побороти явище покупки посвідчень, є один дієвий спосіб, сказав автоюрист. За його словами, обов'язок для інструкторів з водіння і викладачів в автошколах вносити в спеціальний електронний журнал інформацію про курсантів і дані про проведення усіх занять допоможе вирішити це питання.

"Електронний журнал буде діяти між працівниками автошкіл і МВС. Викладачі також будуть вносити туди дані про відвідування учнем занять", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 26 лютого суд у Харкові виніс вердикти у справі про смертельне ДТП в Харкові восени 2017 року. Суд засудив фігуранта справи Геннадія Дронова до 10 років в'язниці, аналогічний вердикт був винесений на адресу Олени Зайцевої. Вже 1 квітня в суд надійшли апеляційні скарги від обох обвинувачених.