RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Єврейські купки 2019: погода, правила і традиції

З 15 по 20 квітня православні християни відзначають так звані Єврейські купки. Це не зовсім свято, швидше за так називають кілька днів перед Великоднем, в які обов'язково змінюється погода.

Єврейські купки: що це і коли

Єврейські купки пов'язують зі святкуванням іудейської Пасхи під назвою Песах, її в цьому році відзначають з 19 по 27 квітня. Цей період препадає на час перед православним Великоднем, здавна люди помітили, що в ці дні погода буває вкрай нестабільною. Звідси прийшло і початкове назва - "Єврейські купки", мовляв, природа немов "скаче по купках".

У 2019 православний Великдень відзначається 28 квітня. Перед цим 21 квітня буде Вербна неділя, яку католики вже відзначили 14 числа, ну а після і почнуться ті самі дні негоди. Єврейські купки будуть проходити з 15 по 20 числа цього місяця.

Прикмети і традиції

Вважається, що в цей час псується вода. Тому не варто пити з водойм. Всю воду для пиття і приготування їжі варто ретельно очищати і кип'ятити.

Чітких традицій на цей час немає, крім тих, яких вже і так дотримуються православні віруючі перед Великоднем. Але вважається, що в ці дні завжди псується погода, тому метеозалежним людям варто бути особливо обережними і намагатися стежити за своїм здоров'ям. Також не треба вірити тому, що ви бачите з вікна. Навіть якщо прямо зараз на вулиці світить яскраве сонце, через п'ять хвилин може полити злива. Тому обов'язково беріть з собою парасольку.

Погода на Єврейські купки 2019

Як традиційно і буває, в цей час природа буде трохи над нами жартувати. З 15 по 20 квітня температура повітря буде постійно скакати то вгору, то вниз. Також нас чекають сонячні години, що змінюватимуться хмарністю і опадами. Правда, гроз та інших сильних погодних змін синоптики не обіцяють.

  • 15 квітня - температура повітря від +3 до +6, хмарно;
  • 16 квітня - температура повітря від +4 до +14, хмарно вночі, ясно вдень, невеликий дощ;
  • 17 квітня - температура повітря від +5 до +11, хмарно;
  • 18 квітня - температура повітря від +5 до +9, хмарно;
  • 19 квітня - температура повітря від +3 до +9, хмарно;
  • 20 квітня - температура повітря від +4 до +10, хмарно.

Читайте також гороскоп на квітень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.