RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не любить себе ґвалтувати: генерал пояснив, чого чекати від Путіна новому президенту України

Російське керівництво бойовиків на сході України робить все можливе, щоб на передовій гинули місцеві сепаратисти, а не кадрові військові РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Якщо під час обстрілу гинуть військовослужбовці ЗСУ, то з боку росіян і терористів на передовій в першу чергу гинуть місцеві сепаратисти, так як росіяни займають офіцерські посади, тренують місцевих тощо. Росіяни роблять таким чином, щоб вся ноша і всі втрати лягали на плечі місцевих, яких вони залучають", - вважає він.

За словами Романенка, з цієї причини для президента РФ Володимира Путіна втрати тут не мають великого значення.

"Донбас - це його важіль тиску. І той самий Зеленський озвучив, що в першу чергу треба припиняти обстріли, бо наші військові гинуть щодня. Путін знає, до чого той буде прагнути в першу чергу, тому буде торгуватися з усіх питань. У цій ситуації Путін буде займати позицію наступу - спочатку з'ясує, що цікавить Зеленського, а потім буде тиснути", - додав генерал-лейтенант.

Романенко впевнений, що Путін висуне низку вимог, якщо йому надійде пропозиція припинити обстріли на Донбасі.

"Якщо говорити про обмін заручників - те ж саме. Він не йде на виконання Мінських угод - ні в питанні припинення бойових дій, ні до питання обміну заручниками, ні в питанні звільнення наших моряків і кораблів. Все це буде предметом торгу і тиску на майбутнього президента України, щоб вигравати позиції, які будуть вигідні Росії", - сказав він.

Романенко додав, що Зеленському, в разі обрання президентом, потрібно враховувати неприйняття Путіним умов з позиції сили,так як "він не любить себе гвалтувати".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": У Путіна продумали, як нанести удар по Києву, йому потрібно 2-4 тижні - генерал Ігор Романенко.