RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В очікуванні дива: фото і відео з Єрусалиму перед сходженням Благодатного вогню

27 квітня в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі християни східного обряду зібралися на одне з найважливіших для них подій - диво сходження Благодатного вогню.

Фото опублікували в мережі.

А народний депутат України Андрій Лозовий підкреслив, що офіційна делегація Православної Церкві України вперше зустріне чудо Благодатного вогню в Єрусалимі і вже ввечері передасть вогонь митрополиту Епіфанію і храмам по всій країні.

Також член української делегації народний депутат Сергій Рудик опублікував відео і знімок лампи в якій вогонь повезуть в Україну.

Благодатний вогонь вважається символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Вогонь з'являється з нізвідки і не обпікає рук.

До сих пір сходження Благодатного вогню не пояснено з наукової точки зору. Християни вірять в божественне походження вогню і в те, що він займається за молитвами паломників і православного патріарха. За переказами, якщо Благодатний вогонь не зійде, це стане жахливою ознакою для всього людства, а присутні в храмі загинуть.

Як повідомляв "Апостроф", український священик Олександр Дедюхін розповів, що Благодатний вогонь в храмі Гроба Господня під час Пасхи запалюється від лампади Єрусалимським патріархом.