RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Під Маріуполем озброєна компанія на очах у дітей побила сім'ю: фото

28 квітня шестеро осіб зі зброєю напали на сім'ю відпочиваючих з дітьми в сел. Юр'ївка Донецької області за те, що ті попросили не ганяти на великій швидкості по селищу.

Про це пише місцевий сайт 0629.

"Ми вийшли з двору з дітьми і попрямували до моря, коли повз нас на величезній швидкості пронеслися два автомобілі - чорна мазда з номерними знаками АН 0682 КН і BMW АН 0101. Потім вони різко розвернулися в кінці вулиці і знову рвонули. Це тиха селищна вулиця, тут гуляють діти. Я махнув їм, щоб вони пригальмували і не гнали на такій швидкості. Але тут з машини вийшли кілька людей і почали мене бити ногами. Вони кричали: "Хто ти такий, щоб зупиняти нашу машину!". Повалили мене на землю на очах у дітей. Моя дружина почала кричати. Тоді один з нападників клацнув затвором на пістолеті, направив на неї зброю і сказав, що застрелить, якщо вона не замовкне", - розповів один з потерпілих Андрій.

В цей час з двору вискочили двоє родичів Андрія. І тоді нападники переключилися на них. Олександру Х. вони завдали кілька ударів по голові, і той втратив свідомість. Чоловіка ніяк не вдавалося привести до тями, і всі вирішили, що він помер. Побачивши це, нападники заскочили в свої машини і поїхали.

Працівники швидкої допомоги, які прибули на місце події, зафіксували черепно-мозкову травму, забій м'яких тканин голови і травму нижньої щелепи. Дитині, який став свідком цієї сцени, довелося колоти заспокійливі, у дівчинки траплялася істерика.

Постраждалі викликали поліцію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 125 КК України - нанесення легких тілесних ушкоджень. Що стосується застосування зброї і загрози життю, то тут поки постраждалим на слово не вірять. "Ми перевіряємо обставини, пов'язані з предметом, схожим на пістолет", - уточнили в поліції.

29 квітня нападники приїжджали до постраждалих і вимагали забрати заяву з поліції. "Ви що, не знаєте, хто ми? Ви нам не рівня. Ви нічого не доведете. Зате у нас є ваші телефони, і де ви живете, ми знаємо. Маріуполь - маленьке місто", - заявили вони з загрозою.

За словами Наталії Л., чий брат постраждав від нападу, один із автомобілів зареєстрований на ім'я Миколи Аріха.

Людей, які сиділи в BMW, пов'язують з сім'єю Згар (Сгар), добре відомої в Маріуполі, яка має дуже специфічну репутацію. Хто насправді знаходився в машинах, поки не відомо. У поліції не розкривають цю інформацію.

Відео, яке могло б допомогти з відповіддю на це питання, на жаль, втрачено. Нападники відібрали у місцевого жителя, який зняв на відео всю сцену нападу, мобільний телефон і стерли всю інформацію, крім одного фото.

Як повідомляв "Апостроф", у Львівській області троє злочинців до смерті побили свого знайомого через грошового боргу.