RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві проходить Синод ПЦУ: фото, відео і останні подробиці

У Києві з ранку, 24 травня проходить засідання Священного Синоду Православної Церкви України.

Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ "Помісна".

Засідання проходить в будинку Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який розташований на території Софії Київської.

На засідання присутні, зокрема, такі представники духовенства: предстоятель ПЦУ Епіфаній, колишній предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви Макарій, почесний патріарх Філарет.

Порядок денний засідання офіційно не розголошували, проте ряд архієреїв відзначили, що планується поставити питання про дисципліну в церкві. Зокрема, мова йде про словесне протистояння в медіа між почесним патріархом Філаретом і обраним предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфаній.

Епіфаній у відповідь на питання про спілкування з Філаретом уточнив, що бачився з ним в ході інавгурації президента у Верховній Раді, але вони не говорили.

Також митрополит прокоментував чутки про призначення в ході Синоду архімандрита Елладської церкви архієреєм ПЦУ.

"Побачимо ... Він може бути вікарним і обслуговувати грецькі парафії в Україні, якщо ухвалять відповідне рішення. Один архієрей-грек не є чимось новим для Української церкви. Він буде сприяти визнанню на міжнародному рівні автокефалії Української православної церкви", - зазначив Епіфаній.

У той же час на вулиці Володимирській під стінами Софії Київської, де проходить синод, знаходяться близько сотні чоловік. Вони скандують "Філарет - наш патріарх" і "Епіфаній, не руйнуй церкву".

Як повідомляв "Апостроф", раніше митрополит Епіфаній уточнив, що під час Синоду буде розглянута ситуація всередині новоствореної церкви, а також планується дати оцінку діям ієрархів і прийняти рішення для зміцнення єдності церкви.