RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як живуть українські бійці на Донбасі: опубліковані яскраві фото з передової

У мережі показали фото і розповіли про життя українських бійців на Донбасі.

Про це повідомляє видання "Шпальта".

Так, журналісти приїхали на передову, в пункт призначення "Карлівка", щоб описати життя воїнів-добровольців. Відвідали одне з місць їх дислокації - великий будинок, на воротах якого розвивалися жовто-блакитний і червоно-чорний прапори. Як стало відомо, люди там живуть в декількох кімнатах, в одну з яких і поселили працівників ЗМІ. У приміщенні розташовуються двоярусні ліжка, де і ночують близько 10 осіб. Біля своїх місць вони складають форму, плакати з патріотичними написами.

Там же, серед українських вояків, журналісти зустріли і американця (його ім'я не озвучили в цілях безпеки). Він родом із Хмельницька, але в дитинстві з батьками виїхав до США. Коли чоловік почув, що на його Батьківщині війна, він відразу ж прилетів з товаришем, щоб захищати країну.

Також в будинку серед бійців є й жінки - командир медичної добровольчої служби та її помічниця - 21-річна дівчина.

Вранці всі збираються на невеликій кухні в будинку, щоб випити кави і поснідати. Готують все разом, допомагаючи один одному і спілкуючись на різні теми. Це не єдине, що їх об'єднує. Так, наприклад, в коридорі стоїть багато взуття, як розповіли добровольці, воно все спільне.

Журналісти проїхали з бійцями в Піски. По дорозі вони розповіли, чому там такі руїни і що зруйнували окупанти. Також показали і найближчий до їхнього будинку магазин. Однак уточнили, що в нього за покупками не ходять, називаючи його сепаратистським.

Як повідомляв "Апостроф", українські військовослужбовці в зоні військового конфлікту на Донбасі, кидають все і хапаються за автомат, аби не дати ворогу не єдиного шансу прорвати оборону ВСУ.