RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Бійка в ТЦ "Барабашово" в Харкові: з'явилися скандальні подробиці про стрілка і відео

Бійці "Національного корпусу" в ході конфлікту в ТЦ "Барабашово" крім арматур, колющих предметів, використовували вогнепальну зброю щодо мирних громадян, підприємців і стріляли в журналіста "24 каналу" Вадима Макарюка.

Про це йдеться в заяві адміністрації ТЦ.

Як видно в опублікованому відео, чоловік відкрив вогонь по людях, зокрема, в бік журналіста Вадима Макарюка.

За даними прес-служби адміністрації, службі безпеки ТЦ вдалося з'ясувати, що чоловік, який на відео стріляє по людях, є активістом "Національного корпусу" і брав участь в ряді партійних заходів. На підтвердження опубліковано фотографії з відповідною символікою.

"Зараз проводяться заходи щодо встановлення особи того, хто стріляв. Ми звертаємося до правоохоронних органів, прокуратури, щоб зупинити беззаконня і бандитизм з боку партії "Національний корпус", - відзначають в адміністрації ТЦ.

Адміністрація "Барабашово" готова сприяти правоохоронним органам у розслідуванні конфлікту, який стався в п'ятницю, щоб всі винні сторони понесли відповідальність. Крім того, служба безпеки зараз вивчає всі матеріали, в тому числі відео, щоб ідентифікувати бійців Національного корпусу, які били журналіста Вадима Макарюка під час силового конфлікту з ветеранами АТО.

"На даний момент Вадиму надають медичну допомогу, він у важкому стані і не може брати участь у слідчих діях, не може дати показання, тому зараз шукають свідків, вивчають відео події", - відзначили в адміністрації ТЦ.

Нагадаємо, силовий конфлікт стався 7 червня, група бійців "Національного корпусу" захопила магазин, який орендував підприємець, ветеран АТО. Речі були просто виставлені, коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимам по медичну допомогу, адміністрація ринку викликала поліцію", - повідомила прес-служба ТЦ.

За даними прес-служби, представники Нацкорпуса не реагували на документи орендаря і блокували вхід. Пізніше, після прибуття чергової групи в спортивних костюмах від Нацкорпуса, представники радикалів почали провокувати силовий конфлікт з ветеранами АТО із застосуванням арматур, тупих і колючих предметів.