RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Український інститут майбутнього потрапив під інформаційну атаку: деталі

У середу, 13 червня рух "Чесно" опублікував статтю, в якій зазначалось, що Сергій Бабак, Денис Монастирський з Українського інституту майбутнього нібито пов'язані з представником "Народного фронту" Антоном Геращенко, оскільки той є засновником інституту.

Про це йдеться в офіційній заяві Українського інституту майбутнього.

В інституті підкреслюють, що Антон Геращенко є одним з шести засновників організації, а ще одним засновником був Олексій Скрипник з "Самопомочі", що ставить під сумнів твердження про зв'язок представників інституту тільки з "Народним фронтом". Вказується, що також підтримку інституту надавали Юрій Романенко (редактор медіа "Хвиля"), Тарас Березовець (ведучий та блогер), Анатолій Амелін (відомий економіст).

Також про вказану в статті Галину Янченко в інституті заявили, що вона не має відношення до діяльності організації.

В Українському інституті майбутнього розповіли про реакцію "Чесно" на зауваження про фейкову статтю.

"Після того, як рух Чесно отримав зауваження щодо відверто замовного характеру публікації, він вирішив послатись на систему Youcontrol, де ніби-то вказано, що Інститут майбутнього "входить в групу Геращенко". Однак, навіть в скріншоті з Youcontrol видно, що поруч з Геращенком зазначено компанію "Елекс", одна з найбільших ІТ компаній України, засновником якої є Олексій Скрипник, депутат від Самопомочі", - йдеться в заяві.

"Ні коментаря, жодної позиції представників Інституту в матеріалі не було представлено, хоча всі контакти нашої організації представлені на нашому сайті, і вони працюють ... Ми розцінюємо крок руху "Чесно", як цілеспрямовану атаку на нашу честь і ділову репутацію", - вказали в інституті.

Український інститут майбутнього має намір звернутися з попереджувальним листом щодо фейкової статті в посольства всіх донорів, подати позов про захист репутації в суд, і закликає всіх шанувальників поширювати тег #підтрімуюUIF.