RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Перекручування фактів і маніпуляції: журналісти проаналізували відповідь директора УНЛ на статтю про гральний бізнес

Публікація у виданні "Ліга" - "Заборонений гральний бізнес вже більше $ 1 млрд. Як він влаштований?" викликала резонанс через низку зафіксованих порушень, які описані у статті.

Відреагував на розслідування гендиректор лотерейного оператора УНЛ пан Бочковський, який у своїй статті-відповіді спробував критикувати журналістів і спростувати причетність до УНЛ нардепа Олександра Третьякова.

На сайті "Лівий берег" з’явилася масштабна публікація "Так, та не так: чому стаття глави УНЛ у відповідь на розслідування щодо грального бізнесу - відверта маніпуляція" (повний текст публікації), ЇЇ автори детально розбирають відповідь Бочковскього, вказуючи, де саме він викривлює факти, щоб виправдати кришування УНЛ заборонених гральних закладів.

Бочковський пише про свою компанію, що вона нібито "сповідує принципи відповідальної гри", однак журналісти наводять інші дані.

"Сьогодні близько 50% точок розповсюдження УНЛ - це точки з високим ризиком для гравця. І неозброєним оком помітно, що весь приріст мережі поширення УНЛ йде саме за рахунок саме таких точок - подивіться, скільки "космолотов", "парі-матчів" під брендом УНЛ з'явилося за останній час. Про які принципи "відповідальної гри" можна говорити в цьому випадку?", - повідомляється в ЗМІ.

"PR- і GR- стратегії УНЛ підпорядковані цілком конкретній бізнес-меті: отриманню прибутку. Вона використовує всі методи, щоб отримати монопольне право на лотереї в Україні, а потім загнати під назву "лотерей" ринок гральної індустрії і платити мінімум податків, декларуючи скромний, на основі порівняння рівня доходів в Україні з європейськими країнами і обсягами продажів", - пишуть автори публікації

На основі цитат Бочковського вони доводять, що він свідомо намагається занизити кількість нелегальних гральних закладів та применшити шкоду, яку вони завдають українському суспільству.

"Судячи з тону статті Бочковського, він ображений на журналістів за тіньовий бізнес, який автори статті звинуватили в гріхах, які ті не скоювали. І тому стає на їх захист, стверджуючи, що, мовляв, тіньовиків набагато менше, ніж пишуть журналісти, і обороти у них менше, а доходи так взагалі мізерні. Ну звичайно, раз у нас тільки "2% гравців в зоні ризику", - пишуть журналісти.