RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Хворий на рак учасник АТО описав сумну ситуацію з "благодійністю" в Україні

Український військовий Станіслав Антропов, який брав участь в АТО й хворіє на рак, розповів про благодійність в країні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"За три роки, що я хворію на рак, я зрозумів що треба бути блатним, або треба бути знайомим з "дядькою", щоб тобі допомогли або просто звернули увагу. Фонди, союзи, групи, благодійні організації, 99% це просто гучні назви, сльозливі пости, і постановочні фото, за якими немає і натяку на благодійність", - зазначив Стас.

Він також поділився, що звертався за три роки в близько тисячі різних організацій, які позиціонують себе як благодійні. Однак ні одна з них, за його словами, не погодилась йому допомогти.

"Я всім надсилав приблизно однаковий текст - рак, метостази, цироз, АТО, потрібна допомога. Переважна більшість, приблизно 60%, просто не відповідають, 30% включають переадресацію, ті що займаються АТОвцями посилають до фондів, що займаються онкологією, онко фонди так само посилають в АТО спілок. 5% надсилають банальну відписку. 3% обіцяють подумати. 2% співчувають, ведуть діалог, але безрезультатно. Виникає питання, про кого вони пишуть? Кому допомагають? На кого збирають гроші?", - резюмував військовий.

Він також підкреслив, що йому допомагали звичайні люди, небагаті, але також і небайдужі до чужого горя. Саме завдяки їм Станіслав ще живий.

"У мене на головній сторінці є номери карток для збору коштів на лікування. Я знаю, що багатьом це не подобається і вони дивляться на мене як на жебрака. Є такі що заздрять, думають що на карту кидають мільйони, то для вас скажу - за останні два тижні було зібрано 10 гривень!!! Коли мій пост, потрібна допомога, то його прочитає близько 20 осіб, зроблять один або два репоста і поставлять 5 або 6 лайків. Звичайно не завжди так, якщо пост пише якась відома в Facebook людина, то результати звичайно інші. Але зараз не про це", - зазначив Антропов.

Але головний сенс його поста, уточнив сам військовий, дізнатися, хто ховається за всіма цими групами, фондами, спілками.

"Просто сумно що в нашій Україні, яку ми всі так любимо, онко хвора людина повинна випрошувати лікування. Замість того, що нема за що турбуватися, потрібно написати 20-30 листів в день, треба бути в постійному пошуку. Якщо хочеш жити, треба себе переломити і стати жебраком і блазнем, який танцює перед благодійниками, треба писати оди і постійно дякувати. Треба гордість засунути подалі. Скажу чесно, якби я знав, що це все затягнеться на три роки, а це ще далеко не все і до одужання ще далеко. Якби я знав, що кожен день самопочуття просто ніяке, якби я знав, що треба буде пролежати більшу частину свого часу в лікарнях, я б не боровся і не лікувався і не принижувався", - написав Станіслав.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з'ясували, що онкологічні захворювання з'явилися раніше динозаврів.