RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ветерани АТО обурені рішенням Зеленського призначити Гусєва губернатором Херсонської області

Ветерани та волонтери АТО звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням переглянути рішення призначити Юрія Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА.

Про це повідомляє УНН з посиланням на відкрите звернення до голови держави від "Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Херсонській області".

"Просимо вас переглянути рішення та виправити помилку призначення Юрія Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА, не залучаючи його до програм та дій, які реалізує ваша команда", — сказано у звернені.

Ветерани обґрунтовують свою позицію тим, що Гусєв фігурував у скандалах з закупками Міноборони, з якими безпосередньо був пов’язаний на посаді заступника міністра оборони.

Гусєв — це колишній заступник міністра оборони. Окрім того, його пов’язують із Валерієм Хорошковським. Від його партії “Команда Озимого покоління” Гусєв балотувався в Раду в 2002 році. Із Владиславом Каськівим, під керівництвом якого в 2011-2014 роках він працював у Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект).

Про те, що Гусєв може стати губернатором Херсонської області, стало відомо в середині червня цього року. Ця новина викликала обурення в українців, які зареєстрували на сайті Кабміну та Президента України дві петиції із проханням не допустити призначення Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА.

26 червня люди пікетували Кабмін через можливе призначення Гусєва главою Херсонської ОДА.