RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандальний вирок нацгвардійцю Марківу в Італії: названо спосіб порятунку бійця

Україні необхідно вжити жорстких заходів для того, щоб адекватно відреагувати на тюремний вирок для нацгвардійця Віталія Марківа в Італії.

Про це в своєму матеріалі для "DSnews" пише оглядач Сергій Ільченко.

За його словами, він не вірить в те, що команда нинішнього президента Володимира Зеленського здатна здійснити такі кроки, однак, якби вона все ж їх зробила, то "погляди на неї варто було б радикально переглянути".

"Так ось, зробити можна - і треба - три речі. Негайно відкликати посла України в Італії для консультацій. Опротестувати вирок, змінивши команду адвокатів і лінію захисту. Мотивувавши, при необхідності, її зміну недобросовісністю колишніх адвокатів, що вступили в змову з обвинуваченням - дуже схоже на те, що так воно і було. Вжити всі перераховані вище юридичні заходи щодо Рогелона, який вижив, і пов'язаним з Роккеллі і Рогелоном організаціям. в першу чергу, до тих їх членів, яких вдасться відловити в Україні", - пише Ільченко.

Крім того, він також зазначає, що питання про дії суду в Павії повинно бути винесено на міжнародні майданчики. Також Ільченко звернувся до "патріотичних громадських організацій", які, на його думку, повинні "продумати і негайно реалізувати заходи, більш дієві і болючі для італійської сторони ніж просто мітинг біля посольства Італії". Які саме заходи маються на увазі, політичний оглядач не уточнив.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 12 липня суд італійського міста Павія визнав винним і засудив до 24 років ув'язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, якого звинувачували у вбивстві італійського фотографа в зоні АТО на Донбасі.