RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Телеміст Україна - Грузія: повне відео

17 липня відбувся телеміст Україна - Грузія між українським "24 каналом" і грузинським телеканалом "Руставі-2", в ефірі якого недавно матом висловилися на адресу президента РФ Володимира Путіна.

"Апостроф" вів онлайн-трансляцію.

Телеміст розпочався о 19:00 за київським часом на "24 каналі". Організатори заявили, що трансляція триватиме дві години.

Так, телеміст почався з обговорення того, як українці і грузини ставляться до Росії.

У студії "24 каналу" працювали ведучий Артем Овдієнко, серед запрошених експертів - український політолог і громадський діяч Олег Рибачук, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега і інші.

Ведучим з грузинської сторони став журналіст "Руставі-2" Тенгіз Гоготішвілі.

Під час телемосту було приділено особливу увагу темі гібридної війни, яку веде Росія.

"Зараз 21-ше століття, тому використовують ще різні хитрощі - супутники, різні агентства Russia Today. Так як у Грузії свобода слова і нових перешкод вони не зустрічають. Тим більше, що влада доброзичлива до північної пропаганди, не дуже чинять опір. Іноді просто завчають і повторюють те, що їм підказують з Москви", - розповів політолог Давид Беріташвілі.

У свою чергу, журналістка Натя Коберідзе зазначила, що гібридна війна зараз в гарячій фазі, оскільки Росія впливає на Грузію всіма своїми зусиллями.

"Триває повзуча анексія. Все могутніше працюють російські інститути. Вони впливають на громадську думку і настрої в суспільстві. Я не знаю, скільки відсотків суспільства вважають Росію "братнім народом". Однак впевнена, що близько 80% вважають НАТО і Євросоюз головними партнерами розвитку країни", - підкреслила вона.

Зазначимо, що спілкування грузинської та української сторін у прямому ефірі став відповіддю на запропонований Росією телеміст з телеканалом NewsOne, в ефірі якого повинні були виступити російські політики, діячі культури і звичайні громадяни. До слова, свій телеміст Росія провела, проте Україна до нього ніякого відношення не мала.

12 липня на телеканалі "Росія 1" показали програму "Треба поговорити". З української сторони по Skype-зв'язку включалися український продюсер Юрій Фальоса, учасники гумористичного дуету "Кролики" Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець і керівник Київського драматичного театру "Браво" Любов Титаренко.

Що стосується телеканалу NewsOne, то відносно нього вже ведеться розслідування за спробу провести такий телеміст.

В афіші до телемосту було вказано те, що українці і грузини в прямому ефірі порадяться, як протистояти агресивній політиці президента Росії Володимира Путіна. "24 канал" опублікував проморолик до події.

Також з'явилася реакція топ-пропагандистів Кремля на анонс телемосту.