Замість в'язниці - підвищення: мережу шокував поворот у справі про секс-домагання у ЗСУ

Відомий по скандалу з сексуальними домаганнями до підопічних в армії командир військової частини ЗСУ А1358 Віктор Іванів отримав підвищення і тепер служить у Генеральному штабі України.

Про це пише видання "33 канал".

Зазначається, що про це стало відомо завдяки запиту до керівництва ЗСУ від громадської організації "Ревізія влади".

Також стало відомо, що в частині, якою керував Іванів, і де служила Валерія Сікал - жертва харасменту з боку начальника, була проведена аудиторська перевірка, в результаті якої виявлені численні порушення і розтрата коштів.

Журналісти планують підготувати звернення до нового міністра оборони після його призначення, а також до президента Володимира Зеленського з проханням перевірити інформацію щодо історії з домаганнями і розтратами в армії.

Валерія Сікал в даний момент працює з правоохоронними органами Хмельницької області, у неї кілька разів брали свідчення щодо відкритого по домаганням розслідування. Також недавно вона давала інтерв'ю для видання The New York Times. Матеріалом щодо секс-домагань в армії, зокрема, займалася діюча прес-секретар глави держави Юлія Мендель.

Як повідомляв "Апостроф", у березні офіцер ЗСУ Валерія Сікал, яка виявилася в центрі скандалу з сексуальними домаганнями свого командира, розповіла нові подробиці неприємної історії. За її словами, полковник Іванів почав свої домагання через кілька днів, після прибуття її до військової частини.