RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як виглядає зсередини літак Кучми, Ющенка і Януковича: опубліковано відео

Журналісти опублікували відеорепортаж з президентського літака, яким користувалися Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

Сюжет про це опублікувало видання ТСН.

Журналісти назвали цей повітряний борт "одним з найбільш секретних об'єктів, потрапити в який мали право одиниці", і розповіли про його планування.

"Зліва - президентський салон. Праворуч – салон "міністерський", тут сиділи міністри. У гардеробі було місце, в якому можна було перекурити ... Вони приходили сюди, викурювали по кілька сигарет і йшли в свій салон", - розповідають вони.

Також технік показав знімальній групі холодильник, де перевозили продукти, щоб готувати їжу президентам. У сюжеті також показаний і кабінет президента на літаку з двома столами - для роботи з документами і обідів, тумбочкою, телевізором. Під телевізором були виявлені касети з фільмами "Діамантова рука" і "Не може бути!". У спальні президента представники ЗМІ знайшли два ліжка, облаштовані таким чином, щоб голова держави спав вперед ногами до руху літака.

Літак вийшов з ладу близько 10 років тому, його мають намір передати до державного музею авіації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що вперше в історії України в День Незалежності України, 24 серпня, в Києві замість військового параду пройде Хода гідності за участю президента Володимира Зеленського та українських військових.