RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Позивний "Квіточка": молода українка розповіла про свою війну на Донбасі

Медсестра Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону сержант Ірина Стеблюк розповіла про свою службу на передовій на Донбасі.

Про це повідомляє ресурс "Армія Inform".

Дівчині не вистачило лише одного місяця, щоб виповнилося два роки її участі у війні на передовій. В ряди ЗСУ вона була зарахована раніше - чотири роки тому. Тоді Стеблюк працювала медсестрою у звичайній лікарні Вінниці. Вона уклала контракт з 59 мобільних госпіталем.

"Я практично відразу після призову поїхала в район проведення АТО. Сватове, Новоайдар, Щастя. Працювала майже всюди, де дислокувався наш госпіталь. Було незвично, трохи страшно, навіть незважаючи на те, що до цього я мала значний досвід роботи в операційній. Незвичайною, звичайно, була сама обстановка. Чесно скажу, руки іноді тряслися, часом виникала розгубленість, особливо в перші дні. В Новоайдарі були чутні вибухи, але, на щастя, на той момент великої небезпеки не було. Допомагали справлятися люди, з якими я працювала. І лікарі, і медсестри, і санітарочки - всі високопрофесійні, мотивовані, чуйні. Я вдячна долі за те, що звела мене з такими чудовими людьми. З ними було не страшно. До сих пір майже з усіма спілкуюся, з багатьма працюю", - розповіла Ірина.

Найдовша операція при ротації Стеблюк тривала майже 12 годин: з 18:00 до 6:00. Однак втома не відчувалася зовсім. Ірина дуже щаслива, що допомогла врятувати життя.

"Це дійсно щастя, коли бачиш, як встають хлопці після важких поранень, як вони відновлюються. І ти розумієш, що в цьому є частка і твоєї роботи, і твоєї душі. Я не вважаю, що робила щось геройське. Справжні Герої - це ті хлопці, які стояли на передовій. І наші лікарі - теж великі Герої, стільки життів повернули майже з того світу. А я тільки допомагала їм", - зазначила військовий медик.

Також вона згадала приємні моменти, які відбулися з нею під час війни.

"У відділенні хірургії, буквально забігши туди з операційної на пару хвилин, розговорилася якось з одним з пацієнтів - він розповів про свою сім'ю. І так час від часу бачилися і перемовлялися з ним кількома словами. І одного разу, а це вже була пізня осінь, холодно, я робила звіт. І тут мене терміново викликають, я біжу в приймальне відділення. Бачу на вулиці машину, це побратими приїхали за тим хлопцем. А він каже: "Іра, я вам дуже вдячний за підтримку" і дістає з-за спини величезний оберемок троянд. Я запам'ятаю це на все життя. Там ця подяка була настільки щирою, що завжди хотілося зробити більше того, що ти можеш, для наших хлопців. Таке людське ставлення додає непереможних сил", - поділилася медик.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі було опубліковано інтерв'ю з 19-річною дівчиною Оленою, яка є військовослужбовцем ЗСУ і захищає країну на позиціях під Донецьком.