RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

Всі новини

Блогер розповів, як заступник голови ГУНП Шевцов ставить "експерименти" на ЗМІ

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Євген Шевцов і його дружина Олена Дегрик причетні до махінацій з ключами доступу до державних реєстрів.

Про це у своєму блозі пише політолог Олексій Голобуцький.

Посилаючись на розслідування ЗМІ, він заявив, що Шевцов та Дегрик здійснюють махінації з державними реєстрами.

"Вони розсилали приватним нотаріусам листи з вірусною програмою - нібито від імені Мін'юсту. Це дозволило їм фактично керувати комп'ютерами нотаріусів, наприклад, отримати доступ до файлів, електронної пошти, облікових записів тощо. Спеціальна програма робила навіть скріншоти екранів. Саме таким чином Шевцов і Дегрик змогли дістатися до файлів з сертифікатами ключів доступу до Державних реєстрів, використовуючи паролі доступу цих нотаріусів. Це їм було потрібно для того, щоб зняти арешт з майна, раніше арештованого судом. Правда, в червні 2018 Печерський суд за клопотанням Генпрокуратури знову заарештував активи подружжя", - зазначив блогер.

За його словами, сім'я Шевцова-Дегрик має великі статки, причому, судячи з декларації Шевцова, майже все майно записане на дружину. Голобуцький підкреслив, що свого часу цим цікавилася і внутрішня комісія ГБР, в конкурсі до якого брав участь Шевцов.

"Його прізвище було в списку переможців у конкурсній комісії. Але все ж членів комісії щось збентежило. Зокрема, статок подружжя Шевцових. Це стало однією з причин, чому Роман Труба відмовився затверджувати кандидатури 27 осіб, в тому числі, Шевцова", - пише Голобуцький.

Він нагадав, що журналісти розслідували подробиці бізнесу Олени Дегрик, зокрема, про її причетність до діяльності заборонених в Україні онлайн-казино. Також Дегрик підозрювали у співпраці з російськими бізнесменами.

"Всі ці факти стали відомі журналістам, і вони їх оприлюднили. Це нормально - в будь-якій правовій країні світу чиновники, чиї статки значно перевищують доходи, - є предметом цікавості не тільки для журналістів, а й правоохоронних органів. Але не у нас. Шевцов і Дегрик вибрали інший шлях: боротися з журналістами, які наважилися написати про них критичні статті", - пише Олексій Голобуцький.

Він нагадав, що за позовом Шевцова Печерський райсуд Києва заблокував блогоплатформи сайту "Кореспондент".

Також, за словами Голобуцького, в цій історії є цікавий момент - рішення суду виконало лише кілька інтернет-провайдерів. Серед них - "Тріолан", в якому заявили, що вони є "законослухняним провайдером".

На думку блогера, українські ЗМІ намагаються "загнати в стійло", реалізуючи схему, по якій за рішенням суду можна заблокувати діяльність будь-якого ЗМІ. Голобуцький вважає, що цим питанням має зацікавитися керівництво МВС та Національної поліції.

"Цікаво, Аваков і керівництво Нацполіціі взагалі в курсі ситуації? Чи знають про таку "експериментальну форму роботи із засобами масової інформації?"- резюмував Голобуцький.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного управління Нацполіціі Євген Шевцов через суд домігся блокування декількох сайтів, які виходили з критичними публікаціями щодо його родини. Один з них - сайт "Кореспондент", в якому заявляють, що не дивлячись на рішення суду про закриття блогоплатформи, може бути заблокований весь контент цього медіа.