RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Реформи та науковий розвиток дітей: Світлична розповіла про освітні проекти в Харківській області

Міністерство науки і освіти України визнало Харківську область одним з лідерів по підготовці 1-х класів до початку навчального року за стандартами Нової української школи. Крім того, згідно з рейтингом Кабінету міністрів, Харківська область четвертий рік поспіль займає лідируюче місце в Україні за якістю та доступності освітніх послуг.

Про це йдеться в повідомленні Харківської ОДА.

У день початку навчального року для понад 500 тисяч студентів і школярів, серед яких - 25 тисяч першокласників, в Харківській області пройшли нестандартні свята, які не схожі на традиційні лінійки. Так, наприклад, у Мереф'янській ОТГ, діти зібралися на головній площі, де будували символічні сходинки до Нової українській школі, брали участь в інтерактивних конкурсах і у невимушеній обстановці знайомилися з шкільним життям.

У місті Ізюм також відмовилися від нудного формату, і кожна школа була вільна вибирати в якому виді зустрінуть перший навчальний день її учні та педагоги.

Глава області Юлія Світлична підкреслила: розвиток освіти і надалі буде залишатися одним з головних пріоритетів для керівництва області.

"У цьому році плануємо впроваджувати нові освітні проекти в Харківській області. Для цього спілкуємося з громадськістю та вузами, щоб об'єднати загальну середню освіту і вищу школу. Продовжимо шукати талановитих дітей і надавати їм можливості ще в школі вибрати той вуз, в який вони прагнуть вступити. Ми особливу увагу приділяємо науковому розвитку дітей, в тому числі захисту робіт МАН, співпрацюємо з вузами, щоби більше інформації надати тим дітям, які прагнуть до того, щоб стати видатними вченими", - зазначила керівник ХОДА.