RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Києві зловили вандалів, які осквернили відомий пам'ятник: їх фото та листування

У Києві в Подільському районі співробітники поліції затримали вандалів, які пошкодили об'єкт культурної спадщини - статую "Самсон" на Контрактовій площі.

Про це повідомив відділ комунікацій поліції Києва в Facebook.

Відзначається, що після прибуття на місце злочину, правоохоронці помітили групу невідомих, які вели себе підозріло. Потім вони спробували втекти, але одного з них поліцейським вдалося затримати. У нього виявили речовину, схожу на фарбу і пензлі.

Пізніше затриманий повідомив імена своїх спільників. Таким чином були затримані ще двоє молодих людей 21 і 27 років.

У поліції заявили, що трактують вказане правопорушення як пошкодження об'єкта культурної спадщини. Було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.298 КК України, фігурантам загрожує до 3 років позбавлення волі.

"До цього злочину фігуранти готувалися заздалегідь. У своїх листування зловмисники обговорювали план дій, а також консультувалися зі знайомими, як можна уникнути покарання за скоєне. Один з варіантів - назвати свої дії установкою" арт-об'єкту ". Однак наголошую, що пофарбований ними фонтан є об'єктом культурної спадщини і без дозволу відповідних органів будь-які зміни в зовнішній вигляд скульптури заборонені і караються відповідно до чинного законодавства ", - підкреслив начальник Подільського у правління поліції Владислав Іщенко.

Як повідомляв "Апостроф", 3 вересня в одному з районів Києва помітили ставок з червоною водою.