RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У ЗМІ розповіли, як правоохоронці повернули університету "Україна" захоплений рейдерами корпус

Студентам і викладачам університету "Україна" повернули навчальний корпус, який раніше намагалися відібрати рейдери, аргументуючи свої дії нібито заборгованістю вузу.

Про це пише "Антикор".

Видання пише, що у 2008 році університет взяв кредит в банку "Хрещатик". Заставою по кредиту було визначено один з корпусів. Після банкрутства банку власником права вимоги по кредиту стало приватне товариство, яке нині підозрюють у рейдерських планах щодо майна.

Без формальних попереджень університету кредитор вирішив замість коштів по кредиту отримати цілу будівлю, і в результаті в кінці 2017 року у державному реєстрі прав на нерухоме майно з'явився запис про зміну власника.

У 2019 представники університету виграли судові позови щодо захисту свого майна, а правоохоронні органи почали розслідувати дії держреєстратора, який змінив власника майна.

Таким чином, адміністрація знову отримала доступ до навчальних приміщень, а студенти - до навчання. Слід зазначити, що в цьому корпусі навчаються студенти з інвалідністю, і він є унікальним в Україні.