RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​В Україні заборонили один з найпопулярніших ліків

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила всі серії препарату Німесил, який застосовують як знеболюючий, протизапальний і жарознижуючий засіб.

Про це повідомляє видання "Главред".

Препарат заборонили в гранулах для оральної суспензії, 100 мг/2 г в однодозових пакетах, серії 92176, виробництва Laboratori Guidotti SpA, Італія. Причиною заборони став той факт, що серія 92176 маркована польською мовою і офіційно не ввозилася на територію України.

Німесил - це нестероїдний протизапальний препарат з розряду сульфонамідів. Застосовується як ефективний знеболювальний, протизапальний та жарознижуючий засіб, дії якого спрямовані на утримання ферменту циклооксигенази, який відповідає за утворення простагландинів.

Німесил застосовують при гострому болі при бурситах і тендинітах; лікуванні больового синдрому при артриті; гінекологічних і оториноларингологічних захворюваннях; в післяопераційний період; при травматичних ушкодженнях; сильному зубному болю.

Нагадаємо, раніше були заборонені дві серії препарату Німесил.

Як повідомляв "Апостроф", суддя американського штату Оклахома зобов'язав компанію Johnson & Johnson (J & J) заплатити $572 млн за сприяння в поширенні опіодів.