RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Звіряча розправа над Яною Шевченко в Харкові: друг сім'ї розкрив нові деталі про підозрюваного

У справі про вбивство Яни Шевченко в Харківській області спливли нові подробиці - за свідченнями очевидців, підозрюваний 16-річний Данило Редін і його батько залякували свідків і місцевих жителів, щоб ті не дали показань в суді.

Про це розповів знайомий родини загиблої Сергій Кохан, передає "Місто Х".

Також він зазначив, що до затримання Редін регулярно вживав наркотики і погрожував розправою родичам убитої.

"Поки він був на волі - продовжував вживати наркотики, тікав з дому на 2-3 дні і розповідав друзям: якщо батько його зачепить - він вибере час і вночі вб'є батька молотком. Це я чув від трьох підлітків. Його батько також приховав злочин - приїжджав серед ночі до дітей, яким по 14-16 років, погрожував і залякував їх, щоб не давали свідчень. Робив це разом з другом, який і до цього дня допомагає йому приховувати злочин", - повідомив він.

Також за словами юнака, сім'я можливого вбивці має зв'язки у місцевому районному відділенні поліції. Саме тому в експертизі тіла було зазначено, що "причина смерті не встановлена", що значно затримало хід розслідування. У прокуратурі вже відкрили виробництво за статтею "одержання хабара" щодо місцевих поліцейських.

2 вересня в апеляційному суді Харкова розглядали можливість переобрання Редіну запобіжного заходу на менш суворий. Адвокат просив перевести його під домашній арешт з внесенням застави. Судді залишили юнака під вартою. Підозрюваний наполягає, що не винен у вбивстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше батько 16-річного Данила Редіна, якого підозрюють у звірячому вбивстві 26-річної мешканки Харкова Яни Шевченко, заявляв, що його син непричетний до злочину і його хочуть підставити.

До цього в ЗМІ розповіли подробиці вбивства Яни Шевченко в Харківській області, її забили качалкою для тіста по голові, після чого різали ножем.