RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Простір мрій": в Маріуполі пройшов креативний фестиваль

7 та 8 вересня у Маріуполі на базі центру сімейного відпочинку "Акварель" пройшов масштабний художній фестиваль – "Простір мрій". В рамках заходу відбулась презентація ковальських скульптур від майстрів з Полтави, Чернівців, Львова та Маріуполя. Організатором проекту виступила Маріупольська організація НСХУ за підтримки Українського культурного фонду.

Гості фестивалю змогли взяти участь у колективному розписі гігантської металевої скульптури – "птах-риба", скульптури завдовжки 6 метрів і вагою в 4 тонни, яка стала своєрідним символом проекту.

Програма фестивалю дозволила зібрати разом велику кількість талановитих дітей, які прагнуть далі займатися улюбленою справою. Пройшли виставки унікальних творів мистецтва, картин молодих художників і дітей. Були організовані майстер-класи з гончарної справи та естафета від клубу історичної реконструкції.

Організатори фестивалю відзначили, що головними винуватцями цього дійства стали діти, які надихнули майстрів на створення цікавих робіт.

"Креативний простір розширює світогляд людини. Минулого року, коли ми закінчували фестиваль "Обереги України", відбулась зустріч скульпторів з молоддю у школі мистецтв. Один із учасників – Сергій Полуботько з Івано-Франківська, запропонував молодим художникам намалювати те, щоб вони хотіли бачити біля свого будинку. Діти відгукнулися і через місяць ми вже отримали 100 малюнків. Далі спеціалізоване журі відібрало 10 найкращих робіт, які були втілені в життя", – відзначила Вікторія Гордієнко.

Нагадаємо, що організатори фестивалю подарували громадам Мангуша, Маріуполя і Сартани ковані скульптури, зроблені за ескізами дітей.