RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Києві пройде форум "Україна – Угорщина: на шляху до порозуміння"

У середу, 25 вересня, о 10 ранку в готелі Radisson Blu в Києві пройде форум "Україна – Угорщина: на шляху до порозуміння".

Участь в круглому столі візьмуть: посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, надзвичайний і повноважний посол України в Угорській Республіці (1992-1997, 2006-2010 рр.) Дмитро Ткач, головний радник МЦПД Василь Філіпчук, надзвичайний і повноважний Посол України Маркіян Лубківський; народні депутати Богдан Яременко, Святослав Юраш, Ірина Верещук, представники Інституту закордонних справ і торгівлі (Угорщина) та інші експерти та гості.

Форум буде присвячено обговоренню ситуації з погіршенням зв'язків України з сусідніми країнами.

"Напруження у політичних та соціальних зв’язках між двома країнами суттєво погіршило двосторонні відносини і стало чутливою темою як для громадян, так і для політичних діячів. Поки криза у відносинах продовжується, обидві країни втрачають можливості, тож невідкладним є вироблення стратегії добросусідських відносин. Події, що відбуваються на регіональному рівні, можуть стати підґрунтям для подальшої дестабілізації ситуації. Тому переосмислення добросусідства та вироблення нового підходу до створення партнерських відносин між Україною та Угорщиною є нагальним завданням з метою уникнення подальшого протистояння та створення сприятливішого клімату для взаємної довіри", - йдеться в анонсі події.

Проект було ініційовано Міжнародним центром перспективних досліджень разом з Інститутом закордонних справ і торгівлі (Угорщина), а його метою називають "сприяння взаєморозумінню між двома країнами шляхом встановлення експертного діалогу в поєднанні з рекомендаціями та стимулами щодо удосконалення підходів до політики добросусідства".