RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Люди з власною думкою там не потрібні: волонтерка розповіла про "внутрішню кухню" та новий курс МОЗ

Волонтер Леся Литвинова відвідала зустріч комітету МОЗ з питань онкології та загальнонаціональної стратегії й поділилася враженнями про нову команду і про бунт директорату медпослуг.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. Зокрема, волонтер висловила обурення з приводу пропозиції звільнитися голові директорату медичних послуг МОЗ Оксані Сухоруковій.

"Коли після зустрічі дізналася, що в Міністерстві сьогодні ще одна внутрішня подія - не змогла втриматися і не поїхати подивитися на неї в інших декораціях. Абсолютно прогнозовано Оксані Сухоруковій запропонували звільнитися. Нова мітла - це зрозуміло. Вона завжди спочатку мете, а потім думає ким когось замінити. Але, не менш прогнозовано майже весь директорат медпослуги вирішив, що їм теж тепер тут робити нічого, що теж цілком зрозуміло - люди йшли працювати. На цілком зрозумілій ділянці роботи й довіряючи один одному. Сенсу залишатися там, де правила гри не озвучують- мало. Хоча, можна спробувати зрозуміти ці нові правила. Саме цьому і була присвячена зустріч заступника з колективом. Пояснити, що відбувається і попросити не звільнятися", - написала Литвинова.

Литвинова зауважила, що новий заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук усіма силами намагався переконати колектив залишитися і переконував, що вони потрібні міністерству. Однак, не зміг пояснити за що він хоче звільнити главу директорату.

"Єдине, чого так і не зміг пояснити заступник міністра колективу, за що ж він хоче звільнити керівника директорату. Розповідь про нездоланні суперечністі нікого не переконали. Тому, навести приклад суперечностей він так і не зміг. Сторгувалися на тому, що" мені не треба, що б хтось мав власну думку ", - заявив заступник міністра.

Міністр додав, що це взагалі не його рівень компетенції.

"Ось міністр повернеться - вона вирішить. Вона не в курсі. Це його особиста ініціатива. А що - він художник, він так бачить", - передала волонтер слова замміністра.

Крім того, Литвинова помітила, що за підсумками всієї цієї розмови склалося враження, що заступник міністра Загрійчук не надто "стурбований результатом", а перш за все думає про вибудовування вертикалі влади.

Як повідомляв "Апостроф", діючі керівники Міністерства охорони здоров'я після відходу колишньої виконуючої обов'язки глави відомства Уляни Супрун на три тижні заблокували роботу ряду медичних структур і відмовляються затверджувати важливі для подальшого проведення реформи документи.