RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Будинок біля озера і Tesla: стало відомо, яким майном володіє спікер Ради, фото

Поруч з будинком спікера парламенту Дмитра Разумкова журналісти виявили транспортні засоби, які не внесені до декларації голови Верховної Ради.

Фото об'єктів нерухомості, якими володіє спікер Ради, опублікувало видання "Вести"

У своїй декларації про доходи Разумков повідомив, що володіє будинком площею 492 кв. м і земельною ділянкою 1020 квадратних метрів на Софіївській Борщагівці в Києво-Святошинському районі столиці. Це великий двоповерховий особняк блакитного кольору. Право власності на цей будинок і присадибну ділянку Дмитро Разумков оформив в кінці квітня 2016 року. Згідно з даними декларації, вартість будинку становить 2,9 млн грн.

Ще один об'єкт нерухомості розташований в селі Здорівка Васильківського району Київської області, за 40 кілометрів від столиці. У декларації це житло значиться як квартира площею 232,5 квадратних метра. Насправді це двоповерховий будинок на два під'їзди, розрахований, очевидно, для проживання двох сімей. Ця нерухомість була зареєстрована в 2009 році. На той момент будинок коштував 648,5 тисяч гривень (за старим курсом - близько 80 тисяч доларів США). Поруч з будинком - велике озеро.

За парканом журналісти виявили BMW Х5 чорного кольору і новеньке авто Tesla сірого кольору без номерів. Вартість схожих електромобілів - близько 75 тисяч доларів. Однак, в декларації спікера вказані зовсім інші авто: Toyota Land Cruiser 200 2013 року, Mazda 6 2014 року і Toyota Camry 2012 року випуску. А на дружину спікера записані дві машини: Audi Q7 2008 року і Volkswagen Caddy 2011 року випуску.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Дмитро Разумков під час наради з президентом України Володимиром Зеленським засвітив дорогий годинник.