RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як оформити субсидію в Україні онлайн: з'явилася покрокова інструкція

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як оформити пільги на оплату комунальних послуг, не виходячи з дому.

Відповідну інструкцію опубліковано на офіційному сайті відомства.

Перш за все, першим кроком, необхідно зайти на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/) в рубрику "Е-сервіси". У цій рубриці потрібно вибрати розділ "Субсидії". Вже тут необхідно заповнити форму, вибравши один з трьох способів реєстрації.

У разі, якщо вибрати "реєстрація або увійти з ідентифікацією електронним цифровим підписом" і "реєстрація або увійти з ідентифікацією BankID", то в такому випадку підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.

Якщо ж вибрати "реєстрація або увійти за адресою електронної пошти", то обов'язково потрібно подати документи в паперовій формі (після заповнення форми на сайті вам прийде ПДФ-версія цього документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести в орган соціального захисту).

Після заповнення всіх необхідних реквізитів потрібно перевірити і підтвердити правильність внесених даних, і відправити документ.

Якщо все пройшло успішно, то на електронну адресу прийде повідомлення про те, що електронну заяву на призначення житлової субсидії успішно зареєстровано і буде вказано її номер. Про всяк випадок необхідно зберегти його.

Детальніше про те, чи вистачить грошей, що виділяються на субсидії українців, читайте в матеріалі "Апострофа": Субсидії-2020: хто залишиться за бортом, а кому збільшать допомогу.