RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Два варіанти: у Зеленського розповіли, яке майбутнє чекає на бойовиків на Донбасі

Бойовики на Донбасі в ході реінтеграції окупованих територій будуть вільні у виборі подальшої долі - якщо вони є російськими найманцями, то зможуть повернутися в Росію, якщо українськими громадянами - повинні будуть довести свою невинність у важких правопорушеннях, після чого будуть повністю відновлені у своїх правах.

Про це повідомив глава комітету Ради у закордонних справах Богдан Яременко в інтерв'ю РБК-Україна.

Він зазначив, що росіяни на Донбасі є "проблемою Росії" і якщо вони вирішать віддати зброю і продовжити мирно жити в Україні - то влада готова їх залишити.

Також Яременко пояснив, що український уряд не дасть переформатувати армійські корпуси бойовиків ЛНР-ДНР в місцеву "міліцію".

"Мінські домовленості говорять про "народну міліцію". У будь-якому випадку, це не формування з кулеметами, мінометами, танками і т.д. Не йдеться про те, щоб так звані перший та другий армійські корпуси, які знаходяться в ОРДЛО, перетворилися в "народні міліції", - зауважив депутат.

Яременко зазначив, що місцеві жителі на Донбасі не будуть позбавлені права працювати в правоохоронних органах. За його словами, українська влада має намір боротися не з людьми, а з самим явищем незаконних збройних формувань.

"Місцеве населення, громадяни України, зможуть мати право участі в роботі певних правоохоронних структур. І логічно, що у них буде передбачена для цього зброя. Але там не повинно бути ніяких формувань, які непідконтрольні, непідзвітні і не під командуванням української влади", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС запевнили, що в документі, де описані основні пункти "формули Штайнмаєра", під якою мається на увазі закон про особливий статус на Донбасі, немає ні слова про амністію бойовиків.