RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Під Києвом упіймали банду грабіжників з Кавказу: фото і подробиці

Оперативники карного розшуку поліції Київської області спільно з бійцями спецпідрозділів Нацполіціі і СБУ затримали організовану злочинну групу в складі 6 уродженців Республіки Азербайджан.

Як повідомили в департаменті кримінального розшуку НПУ, затримання відбулося за гарячими слідами.

"Близько другої години ночі на спецлінію 102 надійшло повідомлення про розбійний напад від 48-річного жителя одного з сіл Кагарлицького району Київської області. Чоловік сказав, що в його будинок проникли четверо невідомих осіб, побили його, потім зв'язали сина і, погрожуючи застосуванням зброї, забрали гроші - 37 000 доларів США та 40 000 гривень ", - сказано в повідомленні.

При проведенні оперативно-розшукових заходів поблизу траси "Кременець-Ржищів", недалеко від населеного пункту, де було скоєно злочин, був виявлений спалений автомобіль Opel Astra, на якому пересувалися нападники. А через кілька годин правоохоронці встановили особи зловмисників та їхнє місце перебування.

Затриманими виявилися 6 уродженців Республіки Азербайджан віком від 21 до 32 років, якими керував 35-річний виходець з Кавказу, а нині - житель Кагарлицького району Київської області.

За даними Нацполіціі, виконавці злочину прибули в Україну протягом червня-вересня цього року, а їх ватажок вже відбував покарання за пограбування в складі групи.

Під час обшуку за місцем тимчасового проживання фігурантів справи були виявлені і вилучені речі потерпілих і вкрадені кошти.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Всі затримані знаходяться під вартою, за скоєний злочин їм загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники поліції і ювенальної превенції Конотопа (Сумська область) затримали 72-річного пенсіонера, який розбещував чотирьох місцевих підлітків.