RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рятують навіть ціною свого життя: мережу зворушила розповідь про українських медиків на Донбасі

У мережі з'явилась розповідь військового медика Олени, що працює на лінії фронту в зоні ООС на Донбасі.

Як повідомляє "Апостроф", її розповідь опублікована спільнотою "Повернись живим" в Facebook.

У Олени 19 років досвіду роботи медсестрою у лікарні, 13 з яких вона працювала старшою медсестрою у приймальному відділені. На Сході країни вона працює вже другу ротацію, рішення піти у армію їй далося складно, адже у неї діти.

За її словами допомогу військові медики надають не тільки захисникам України, деколи звертаються і місцеві цивільні, у яких немає коштів на лікарню.

"І зашиваємо, і лікуємо, і надаємо допомогу пораненим. А ще й цивільним. Було таке, що вночі нас відвозили до дідуся, який зламав руку. Потім приходили дякували, молоко приносили. Треба брати, бо люди віддячують, чим можуть, хоча вони тут і бідно живуть", - розказала медик.

Також вона розповіла про трагічний епізод з важким пораненням військового на лінії фронту, який помер по дорозі у лікарню.

"Нещодавно ми виїжджали на "трьохсотого" (пораненного військового – "Апостроф") – поранення в шию. У нас на такі випадки все готове – швидко сіли в машину і поїхали. Дорогою думаю: "Тільки би живий, тільки би живий". Доїхали. Темно, ліс. Хлопці виходять, кажуть: "Хвилини дві тому помер". А я не вірю. Перевірила пульс... Повезли до моргу. Було важко і мені, і колегам. Починаєш картати себе, тому що переживаєш за кожного. Але таке поранення, що ми б не допомогли, шансів – нуль", - розказала вона.

Користувачі в коментарях під публікацією про медика Олену виразили їй щиру подяку за роботу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилася розповідь про страшні реалії життя на окупованому Донбасі, де всі пересування мирних жителів контролюють так звані "спецслужби ДНР-ЛНР".