RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Пропаганда Кремля поширювала фейк про українську діаспору

"Українська діаспора Республіки Казахстан" спростувала інформацію з російських ЗМІ щодо участі у Круглому столі, який проходив на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляється на офіційній сторінці посольства України в Республіці Казахстан.

В російських ЗМІ поширювали інформацію про ніби участь "української діаспори" у Круглому столі на тему "Співпраця українців Криму із співвітчизниками за кордоном", який проходив на території тимчасово окупованої АР Крим.

Однак, у посольстві України в Республіці Казахстан офіційно заперечили чутки, що представники Української громади в Республіці Казахстан брали участі у зазначеному заході.

"Нам не відома також інформація про членів так званих українських діаспорних організацій, які відвідали тимчасово окуповані території України", - йдеться у повідомленні.

У посольстві додали, що "українська громада Республіки Казахстан виступала та далі виступатиме за територіальну цілісність України і жодних контактів з окупаційною владою АР Крим не підтримує".

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фото цивільних активістів з Австрії, Німеччини, Бельгії, Ірландії, Нідерландів, Норвегії і США, які відвідали міжнародний дитячий центр "Артек" в окупованому Криму в селищі Гурзуф.