RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як такого розведення сил немає: український полковник зробив важливе уточнення щодо Золотого

У рамках розведення сил на Донбасі з 29 жовтня ЗСУ не покидали жодного населеного пункту і не "здавали" територій.

Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі полковник Олександр Борщевський в ході брифінгу.

Він підкреслив, що українська армія лише забезпечує зі свого боку "створення зони безпеки" біля КПВВ "Золоте" в рамках досягнутих раніше домовленостей.

Полковник підкреслив, що розведення сил - необхідний захід для припинення бойових дій, оскільки сторони тепер не зможуть побачити позицій супротивників.

"Як такого розведення військ немає. Збройні сили України не залишили жодного населеного пункту. З якою метою здійснюється розведення ділянки №2 - це створення зони безпеки 1х1 км саме в цій області для забезпечення безпеки людей у разі відкриття КПВВ "Золоте". Території не здані, просто військові по різні сторони один одного не бачать", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава українського МЗС Вадим Пристайко заявив, що розведення військ поблизу Золотого і Петровського на Донбасі завершиться через 7-10 днів, і в районі Золотого вже почалося.