RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Діє під прикриттям: Росія таємно закидає на Донбас нових військових

Кремль перекидає на окуповані території Донбасу спецназівців і членів так званих "козацьких формувань" для ротації і посилення окупаційних військ.

Про це з посиланням на представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігоря Лосовського повідомляє "Укрінформ".

Лосовський під час засідання Форуму зі співробітництва в галузі безпеки ОБСЄ 30 жовтня заявив, що командування російських військ здійснює приховане переміщення підрозділів через неконтрольовані Україною ділянки російсько-українського кордону.

За словами дипломата, ці заходи командування ВС РФ здійснює під прикриттям комплексної перевірки з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів ВС РФ, яку було розпочато 21 жовтня.

"Особливу увагу при перевірці приділяється визначенню можливостей підрозділів по тривозі вийти в райони зосередження з подальшим висуненням на передові позиції. Контрольні заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин проводяться під безпосереднім керівництвом офіцерів з Південного військового округу ЗС РФ", - зазначив Лосовський.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали на відео, що возять з Росії "гуманітарними конвоями" бойовикам ДНР.