RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Знову воює і називає себе "кіборгом": в мережі розповіли про звільненого при обміні бойовика ДНР

Російський військовий Олександр Пашков, який воював на боці бойовиків і став учасником обміну з українськими полоненими, повернувся на Донбас і знову бере участь в боях у складі збройних формувань так званої ДНР.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook волонтер фонду "Вернись живим" Ольга Омелянчук.

Волонтерка поцікавилася долею тих бойовиків, яких два місяці тому обміняли на незаконно засуджених та ув'язнених в Росії українських громадян, зокрема військовополонених моряків.

За її словами, деякі з тих, хто "каявся" перед обміном, ледь не відразу повертаються на Донбас, щоб продовжувати воювати проти українського народу.

"Ось, наприклад, майже нікому невідомий російський військовий Олександр Пашков. Потрапив в полон в жовтні 2014 года ... Під час бою Пашков втратив ногу. У Росії він виявився нікому непотрібним, тому повернувся в Донецьк. Там бойовику зібрали на протез, і тепер він називає себе (!) "кіборгом". А ще каже, що "за відрізану ногу - відріж Україну". Зараз "гастролює" між РФ і боями на стороні так званої ДНР", - повідомила Омельчук.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики заявили про готовність провести черговий обмін полоненими з Києвом у форматі "52 на 85".