RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

День Казанської ікони Божої Матері: що не можна робити 4 листопада

День Казанської ікони Божої Матері, який традиційно відзначається 4 листопада, на Русі називали одним з головних жіночих свят, "днем жіночої заступниці".

У цей день згідно з повір'ями, в 16 столітті на попелищі пожежі в місті Казані дівчинка знайшла чудотворну ікону. Пізніше на цьому місці був зведений Богородицький жіночий монастир.

4 листопада у православних забороняється сваритися з близькими людьми, не можна підвищувати голос, також строго заборонено лихословити. Віруючі намагаються проводити цей день в любові і з добрим ставленням до навколишнього світу.

Дівчатам в цей день вкрай не рекомендується бувати на кладовищі, також небажано сумувати про минуле і згадувати померлих родичів або близьких. Не можна займатися прибиранням і пранням. При виконанні цих умов весь наступний рік обіцяє бути вдалими.

Також існує повір'я, що якщо 4 листопада жебрак доторкнеться до руки благодійника, то віддасть йому частину своїх невдач.

Раніше "Апостроф" розповідав, як відзначають велике християнське свято - Покрову Пресвятої Богородиці. Це свято встановлене на честь Божої Матері, яка завдяки своєму вбранню врятувала людей від загибелі.