RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Свободівці" захистили мешканців гуртожитку на Польовій: фото та відео

Активісти партії "Свобода" захистили мешканців гуртожитку на вулиці Польовій від "тітушок".

Про інцидент стало відомо з прямої трансляції мешканців будинку в соцмережах.

Подробиці повідомив депутат Київради Володимир Назаренко в Facebook.

7 листопада під час засідання в Київраді депутат від фракції "Свобода" Володимир Назаренко заявив, що "тітушки" штурмують гуртожиток на вулиці Польовій, 19/8. Він вимагав від чиновників і поліції прибути на місце та допомогти жителям, яких "тітушки" виганяють на вулицю та відразу після заяви сам відправився на місце подій.

"Тітушки" увірвалися у гуртожиток по вул. Польова, били жінок та мали при собі заряджені пістолети. Ми дізналися, що близько 30 чоловіків під виглядом охорони "Титан" увірвалися у гуртожиток, про який ще влітку стало відомо. Людям була потрібна підтримка, навіть жінок з дітьми силою виганяли, били кулаками та палицями, заливали перцевими балончиками!" – обурився депутат.

За його словами, активістам довелося втрутитися в ситуацію замість поліції, яка була на місці, однак не реагувала на конфлікт до прибуття "свободівців".

"Як тільки приїхали націоналісти від ВО "Свобода", бандити розбіглися. Близько 10 "тітушок" вдалось наздогнати на сусідніх вулицях та передати їх поліції. Їх повезли у відділок на Повітрофлотському проспекті, 49", – написав Назаренко.

Внаслідок цього "свободівцям" вдалося повернути будівлю гуртожитку її мешканцям.

В мережі опубліковано відео, де один з керівників "тітушок" зізнається, що за штурм гуртожитку та побиття громадян він отримав 900 гривень.