RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ці люди нікому не потрібні: журналістка розповіла про хаос, який твориться в Золотому

Жителі населених пунктів на лінії розмежування на Донбасі після розведення військ не знають, кому скаржитися на свої проблеми і у кого просити соціальної допомоги або підтримки.

Про це розповіла журналістка Ольга Решетилова на сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що її номер видали жителям зазначених населених пунктів помилково або в якості розіграшу і вона не знає, як допомогти місцевим жителям.

Також Ольга розповіла, що іноді прохання цивільних, які проживають в населених пунктах біля лінії фронту бувають діаметрально протилежними, зокрема, одні просять розвести війська, інші - залишити на позиціях.

"До десяти разів на день мені телефонують: "Здрастуйте, ви Оля? Допоможіть нам! У нас зруйнований будинок / нас не пускають додому / нам нічого їсти / нам не оформляють пенсії / по нам стріляють / дайте номер Зеленського / надішліть нам комісію / заберіть війська! / Не забирайте війська! / Мого сина затримали на блокпості / скажіть, нехай заблокують Миротворець / нехай приймуть закон, що ми не сепари...", - перерахувала вона.

Журналістка вважає, що наразі цих осіб використовують у якості піару, при цьому допомоги ніякої не надають.

"В мене немає до них жодних претензій. Як немає їх і до мешканців Новолуганського, Кряківки чи Новоласпи. Я розумію, що ці люди нікому не потрібні, їх ніхто не чує і не слухає і використовують їх лише для піару. У мене лише неймовірно теплі почуття і глибока вдячність до тієї людини, яка дала мій номер", - зазначила журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий оглядач розказав, що прихильники проросійських бойовиків з числа місцевих жителів в зоні розведення сил на Донбасі чекають, коли покинуту українською армією "сіру зону" займуть незаконні збройні формувань.