RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Наслідки будуть жахливими: з'явилися кілька версій "землетрусів" в Макіївці

В окупованій російськими бойовиками Макіївці місцеві жителі помітили міні-землетруси, блогери зазначають, що проблема може бути пов'язана з діями НЗФ, які взяли на себе зобов'язання по захороненню ядерних відходів в місцевих шахтах.

Про це йдеться в блозі Фашик Донецький на сайті "Антикор".

"На околиці Макіївки відбуваються масштабні вибухові роботи для можливого поховання ядерного сміття. З огляду, що ядерні відходи потрібно заховати реально глибоко, то вибухи повинні бути потужними. Також є фактор поспіху, можливо взяли авансовий платіж люди Пушиліна, і він особисто, підривають все бігом, тому що ядерні відходи приїдуть дуже скоро", - зауважив він.

Також він назвав й іншу версію вибухів, згідно з якою проблема в затопленні шахт, і для її вирішення необхідно терміново вжити заходів, оскільки можлива екологічна катастрофа.

"Абсолютна більшість шахт пов'язані між собою перемичками, підземними тунелями, по яких вільно може йти вода. Частина шахт в Макіївці не працює, і вода не відкачується. Вода під землею хоче вийти на поверхню. Це вона може зробити по шахтним тунелях. Можливо як контрзахід або збільшити кількість насосів, або спробувати замурувати умовну дірку, з якої пре вода", - зауважив він.

Блогер вказав, що найімовірніше бойовики найближчим часом почнуть вести інформаційну кампанію, звинувачуючи в підземних поштовхах або українських диверсантів, або старі будівлі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мешканці окупованої бойовиками "ДНР" Макіївки почали повідомляти про незвичайні підземні поштовхи невідомого походження, які руйнують їхні будинки.