RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Львівські ветерани АТО подякували Кривицького та інших бізнесменів за викуп у них неродючої землі

Ветерани Львівської області пояснили факт продажу бізнесменові Ігорю Кривицькому і іншим своїх земельних ділянок, отриманих після участі в російсько-українській війні. За їх словами, таким чином бізнес підтримує ветеранів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на заяву громадської організації "Львівський обласний союз АТО і сімей загиблих".

"В Україні почалася інформаційна війна проти учасників російсько-української війни. Нас хочуть дискредитувати в очах суспільства і виставити земельними шахраями. Таке враження склалося після публікації провокаційної новини "Наші гроші. Львів". Журналісти пишуть, що "наші землі", в с. Стрілки на Львівщині (це не помилка, є землі під садівництво, під будівництво та землі під АТОвців), переписав на себе один з українських бізнесменів. Сенсація. Цю "новину" відразу поширили рейтингові видання та місцеве видання, яке АТО-вці Львівщини вважають антиукраїнським. Кому вигідна інформаційна кампанія проти учасників війни з Росією для нас загадка, проте хочемо розставити крапки над "і". Ми, учасники російсько-української війни (АТО / ООС / УБС) стверджуємо, що такі "матеріали" перекручують факти для подання АТО-вців в негативному світлі. Такі "новини" ганьблять нашу честь і гідність. Кожен з нас пройшов війну не для того, щоб в тилу нас дискредитували ЗМІ, які відпрацьовують політичні замовлення", - йдеться в заяві.

У союзі учасників АТО вказали, що можуть розпоряджатися своєю землею, як побажають, і в тому числі, передавати іншим особам. Найчастіше земля, яку отримують ветерани може виявитися непривабливою для ведення сільського господарства, тому її і продають.

"Ті земельні наділи, які ми самостійно шукаємо, щоб їх приватизувати, як правило, запущені чагарником, малородючі і не придатні для ведення сільського господарства. Ми щиро радіємо за кожного побратима, який зумів продати малопривабливі земельні ділянки ... проплаченим ЗМІ не важливо, вони не пишуть, що за виручені кошти ми годуємо свої сім'ї, одягаємо дітей, купуємо ліки і ремонтуємо власні будинки", - зауважили в союзі.

У заяві зазначено, що земля біля села Стрілки не є придатною для ведення сільського господарства, і щоб її привести до родючого стану необхідна дорога рекультивація. При цьому інші способи використання цієї землі заборонені законом.

"Ми щиро дякуємо всіх українських бізнесменів, в тому числі Ігоря Кривицького, які готові купувати у ветеранів війни малопривабливі і неродючі землі", - зауважили в союзі учасників АТО.

Ветерани вимагають припинити очорняти учасників війни проти російського агресора на Донбасі провокаційними матеріалами в пресі і опублікувати спростування в тих виданнях, де такі матеріали вже з'явилися.

"У разі ігнорування наших вимог попереджаємо, що залишаємо за собою право на контрдії. Впоралися з натиском зовнішнього ворога - переможемо і внутрішнього", - відзначили ветерани.