RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Новинський розкритикував міністра культури за спробу втручання в справи церкви

Заява міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського про насильницьке перейменування канонічної Української Православної Церкви показує, що політика втручання держави в справи церкви буде продовжена.

Про це йдеться у блозі на Telegraph народного депутата України Вадима Новинського.

Нардеп послався на інтерв'ю Бородянського Релігійно-інформаційній службі України, де він зробив кілька різких заяв щодо духовних питань.

"У нинішньому уряді і серед так званих "слуг народу" - чимало тих, хто продовжує мислити в дусі політичної порошенківщини, що базувалася на крайньому націоналізмі, мілітаризмі і спробах грубого втручання держави в справи Церкви. Бородянський повторює тези старої влади про те, що УПЦ пов'язана з державою-агресором, а тому повинна вказувати в своїй назві пряму приналежність до Московського Патріархату", - зауважив Новинський.

Нардеп зазначив, що частково команда президента Зеленського отримала протестні голоси через неприйняття у частині населення гуманітарної політики колишнього президента. Також він назвав наслідки такого роду заяв представників Кабінету міністрів.

"Віддаючи голоси за Володимира Зеленського та його партію, народ голосував у першу чергу за відновлення громадянського миру, за припинення політики розподілу українців на "правильних" і "неправильних", проти гонінь за мовним чи релігійним принципом. Всього лише через кілька місяців міністр уряду "слуги народу" заговорив словами Петра Порошенка. Вважаю, що подібна риторика веде до вкрай небезпечних наслідків, її результатом може стати нова хвиля протистояння в суспільстві. Тільки повернення в конституційне поле, тільки припинення спроб держави чинити тиск на канонічне Православ'я, скасування дискримінаційних законів може стати запорукою миру і стабільності в Україні. А щодо міністра Бородянського - президент, прем'єр-міністр і партія, довірила йому міністерський портфель, повинні негайно дати свою оцінку необдуманим і провокаційним заявам", - зауважив депутат ВРУ.